Imobiliare Valea Prahovei
ECONOMIC

Marea Britanie: Credit imobiliar fără avans și cu dobândă de 2,99%

Decizie şoc în Marea Britanie: Una dintre cele mai mari bănci dă credite imobiliare fără să ceară niciun fel de avans, iar dobânda este de 2,99%, scrie Zf.ro. Astfel, Barclays, una dintre cele mai mari bănci britanice, a devenit prima instituţie financiară care a lansat după criză un credit ipotecar de 100% din valoarea locuinţei fără niciun fel de avans, potrivit Financial Times.

Decizia vine în condiţiile în care piaţa deja dă semne de revenire la obiceiurile de creditare riscante. Majoritatea băncilor din sistem cer cel puţin un avans de 5-10%, însă Barclays a decis că va plăti 100% din valoarea locuinţei fără să ceară niciun fel de depozit.

Singura cerinţă a băncii este ca un membru al familiei sau tutore să facă un plasament de 10% din valoarea creditului, pe care să îl ţină la bancă pentru trei ani şi pe care va primi dobândă.

Noul tip de credit ipotecar a fost gândit de britanici în ideea de a elimina dificultăţile pe care le întâmpină doritorii la contractarea creditului.

”Este pentru prima oară când se oferă credite de 100% din valoarea locuinţei post criză”, a spus Ray Boulger, broker imobiliar.

Mişcarea aminteşte de perioada dinaintea crizei, când creditele ipotecare riscante erau disponibile şi extrem de accesibile.

Northern Rock, una dintre băncile care a dispărut în criză, era cunoscută pentru politica agresivă de creditare, oferind credite ipotecare fără garanţie de până la 125% din valorea proprietăţii.

Sursa: Zf.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co