ECONOMIC

INS: Cresc prețurile, din nou

Potrivit INS, managerii estimează creşterea activităţii în toate sectoarele economiei, în perioada aprilie-iunie, şi o tendinţă de majorare moderată a numărului de salariaţi în construcții, comerţul cu amănuntul şi servicii. De asemenea, previziunile pe următoarele trei luni indică un avans al preţurilor în comerţul cu amănuntul, transmite Mediafax.

Pe zona de industrie prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2016, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea volumului producţiei. Pentru activitatea de fabricare a substanţelor şi produselor chimice se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +42%), în timp ce pentru fabricarea tutunului tendinţa va fi de scădere accentuată (sold conjunctural -43%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%), la fel ca şi în cazul numărului de salariaţi.

În sectorul de construcţii, se aşteaptă creşterea volumului producţiei şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +23%). De asemenea, managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%) şi stabilitatea preţurilor.

În comerţul cu amănuntul, prognoza pentru următoarele trei luni arată o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +26%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%), dar şi a preţurilor (sold conjunctural +7%).

Conform estimărilor INS din luna aprilie 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Numărul de salariţi va fi stabil, iar preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co