Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Marcel Ciolacu: Banii ţării sunt azi “pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”

Noua rectificare bugetară propusă de Cabinetul Orban “probează” că banii ţării sunt, în prezent, “pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”. Asta susține Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

“Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL şi-a angajat răspunderea pe bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, şcolile au rămas fără bani, autorităţile locale au rămas fără bani! Rectificarea presupune tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene. Peste 4 miliarde de lei. Ca prin minune, se găseşte însă un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru puşculiţa electorală a lui Orban – Fondul de rezervă al Guvernului”, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

El a adăugat că deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde lei la finele anului, “un dezastruos record istoric”, deşi Romania a avut “cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB”. Potrivit lui Ciolacu, în 2020, PNL “a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român” cu 1.300 euro.

“România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde euro, dar nu sunt bani pentru firmele româneşti, nici pentru pensionari şi copii, nici pentru agricultură. Datoria guvernamentală va depăşi pragul de 100 miliarde euro în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro. În fiecare an, din următorii 10 ani. Mai mult, din proiecţia anunţată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu 20 miliarde de lei. De unde taie PNL 20 miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure: mai cresc pensiile, mai există recalcularea lor în 2021, pensia minimă rămâne îngheţată în 2021, cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021, cât vor să crească TVA (inclusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români), cu cât vor majora impozitele”,  a menţionat liderul PSD.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co