Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Mandatul de arestare pentru Ghiţă, respins

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins astăzi propunerea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, în dosarul lui Iulian Bădescu. Decizia instanţei supreme nu este însă definitivă, ci ea poate fi contestată în termen de 48 de ore.
De menționat faptul că fostul deputat are trei mandate de arestare emise pe numele său. Acesta este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Astfel, procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta să finanţeze o asociaţie sportivă sprijinită de Ghiţă. Pentru a disimula provenienţa casei, cei doi au semnat un contract fictiv.
Săptămâna trecută judecătorii instanţei supreme au emis al treilea mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul Ponta-Blair, în care este acuzat de instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost luată după ce fostul deputat a fost audiat prin videoconferinţă.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co