Stiri

Majoritatea destinaţiilor turistice ale românilor, pe lista galbenă

Concediile românilor sunt în pericol și în acest an. Asta după ce autorităţile din România au inclus pe lista galbenă de coronavirus majoritatea destinaţiilor turistice europene și nu numai. Reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism cataloghează decizia ”de neînţeles”. Mai mult, consideră că măsura a fost luată “pe baza unor statistici irelevante care raportează doar numărul cazurilor noi la populaţia totală şi nu ţine cont de faptul că aceste state testează mai mult şi, implicit, controlează mai bine situaţia epidemiologică”.

Comunicat ANAT
“ANAT transmitea Guvernului, pe data de 4.03.2021, rugămintea unui sprijin prin avizarea memorandumurilor referitoare la protocoalele cu Israel şi Grecia privind accesul reciproc al turiştilor, pentru a debloca vânzarea României ca destinaţie turistică pe aceste pieţe, precum şi accesul turiştilor români către aceste destinaţii. Din păcate, acest lucru nu s-a concretizat nici până acum şi sezonul estival este foarte aproape. Ca atare, ANAT a trimis o nouă scrisoare deschisă (…) prin care îşi exprimă îngrijorarea referitoare la introducerea, pe lista galbenă, a unor ţări de unde vin turişti în România şi către care merg turiştii români”.

Măsură a condus din nou la un val de anulări de vacanţe şi rambursări. Totul în condiţiile în care situaţia economică a agenţiilor de turism este oricum cel puţin delicată, arată reprezentanţii ANAT. În acelaşi timp, ţările Uniunii Europene au convenit oficial să introducă aşa numitele certificate verzi de călătorie, ca un pas spre redeschiderea turismului în această vară, mai spun specialiștii.

Aceștia susțin că oficialii din Israel – ţara care în anii trecuţi era pilonul principal al activităţii de incoming şi care totodată este o destinaţie cerută de mii de turişti români – au înaintat autorităţilor din țara noastră propunerea de semnare a unui acord bilateral. In acest fel, urmau să fie recunoscute certificatele de vaccinare româneşti, astfel încât să nu mai fie necesar testul serologic, însă nu au primit niciun răspuns.

Între timp, Israel a semnat astfel de acorduri cu alte state europene, precizează asociaţia. De asemenea, în urmă cu aproape o lună, Grecia propunea României un memorandum similar.

În prezent, lista galbenă cuprinde aproximativ 60 de state, printre care: Cipru, Turcia, Franţa, Italia, Maldive, Croaţia, Belgia sau Bulgaria.

În acest context, ANAT adresează Guvernului rugămintea de a acorda sprijin cu demersurile necesare în vederea adoptării unui set de condiţii clare şi relaxate privind circulaţia turiştilor. Asta prin revizuirea criteriilor de introducere a diferitelor state şi teritorii în lista galbenă şi prin semnarea protocoalelor de colaborare cu ţările reprezentând pieţe-ţintă pentru turismul românesc.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co