Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lumea lui Eli: spitalul

SPERANȚA

Mii de părinți din România privesc spre el ca spre ultima speranță. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu și-a dedicat viața salvării celor mici.

Prin mâinile tămăduitoare ale doctorului Cîrstoveanu au trecut până acum peste 2000 de copii. Dar niciunul ca Eli…

IUBIREA

Are puțin peste 30 de ani și de cinci ani e medic la Spitalul Marie Curie. Dar dr. Luminița Nine este mult mai mult decât atât. Mai presus decât orice, e toată un suflet. Iar în sufletul ăsta mare și-a făcut loc un suflețel mai mic. În telefon are peste o mie de poze cu Eli și spune că, pentru ea, ar merge și pe Lună. Le-a pierdut numărul celor care i-au trecut prin viață, dar niciunul ca Eli…

GRIJA

Să stai zi de zi lângă un bolnav nu e o sarcină pentru oricine. Fiecare bătaie de inimă, fiecare suspin, fiecare respirație poate să facă diferența între viață și moarte. În toți anii petrecuți la secția de terapie intensivă nou născuți de la Spitalul Marie Curie, Doina Stoian a învățat să traducă fiecare gest al pacienților ei într-o nevoie la care răspunde cu grija unei mame. Are zeci de pacienți pe care-i ajută în fiecare zi. Dar niciunul ca Eli…

ELI

O vezi cum își ițește fața zâmbitoare de unde te-aștepți mai puțin. Își poartă păpușa dintr-un salon în altul, își bagă năsucul în vreun laptop să-și vadă prietenii pe Facebook, iar o clipă mai târziu îți întinde un buchet de ghiocei cât o primăvară. Eli trăiește intens fiecare clipă.

La cât e de stăpână pe ea, n-ai zice că sub hăinuțele colorate se ascunde atâta incertitudine. Pentru că viața lui Eli e altfel decât a oricărui alt copil din România. La cei trei ani ai ei, Eli este singurul pacient din țară diagnosticat cu Sindromul Berdon. Practic, intestinul şi vezica ei nu funcţionează.

Singura soluție este transplantul, dar Eli e prea mică pentru o astfel de intervenție. În Europa,  se practică doar după vârsta de 5 ani, deoarece un organism mai mic nu poate accepta ușor un organ de adult.

Cele mai bune soluții la vârsta aceasta sunt în SUA. Eli poate ajunge la operația salvatoare dacă părinții reușesc să strângă 400.000 de dolari. Ei au deschis trei conturi unde se pot face donații.

DONAȚII PENTRU ELI

Banca Transilvania, pe numele BUNEA ELENA
RO09BTRLEURCRT0431599901 EUR
RO59BTRLRONCRT0431599901 RON
RO13BTRLUSDCRT0431599901 USD

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co