Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lucrări neterminate la școlile din Sibiu. 70% dintre elevi, în scenariul roşu

Majoritatea elevilor din unităţile de învăţământ care nu se vor deschide luni vor fi nevoiţi să facă cursurile acasă, online, nu din cauza pandemiei, ci a lucrărilor neterminate din trei licee din municipiul Sibiu.

Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu (sursa: agerpres.ro)

“Un număr de 1.440 elevi de la Liceul Teoretic “Constantin Noica”, Liceul Teologic Baptist “Betania” şi Colegiul Tehnic “Cibinium”, toate din municipiul Sibiu, figurează în scenariul 3, roşu, din cauza lucrărilor neterminate”.

În acelaşi scenariu roşu mai sunt alţi 628 de copii din mediul rural, care provin de la grădiniţe şi şcoli din localităţile Arpaşu de Jos,  Nou Român, Arpaşu de Sus, Ludoş, Slimnic şi Ruşi.

Restul copiilor vor face cursuri, majoritatea în scenariul verde, adică aproape 50.000 şi galben, peste 11.000.
Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu (sursa: agerpres.ro)

“De fapt, situaţia aceasta cu alocarea de fonduri se întâlneşte la mai multe şcoli din municipiul Sibiu. Comenzile pentru separatoare au putut să se dea destul de târziu şi fiind furnizorii aglomeraţi, şcolile au optat să vină cu o parte dintre elevi la şcoală, o parte să rămână acasă şi să lucreze pe online şi să facă rotaţia, o săptămână, două, cât va fi cazul, până se va reuşi montarea separatoarelor”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, joi, tocmai în scopul gestionării acestor probleme.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co