Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Explozie de contagieri în Israel. Se ia în calcul izolarea generală!

Israelul a înregistrat în ultimele trei zile o explozie de cazuri, practic record după record, până la aproape 4.000 de îmbolnăviri în 24 de ore, iar  autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii mai drastice pentru acest al doilea val de COVID-19, printre care şi izolarea generală, anunță presa locală preluată de Agerpres.

Aceste cifre se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate deja de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii. Experţii sunt însă de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale.

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază joi mai multe opţiuni Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) şi Sukot – când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună, mai ales că urmează două mari sărbători evreiești.

Alte variante vehiculate ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe.

Israelul a înregistrat până acum peste 141.000 de contagieri, cu o creştere exponenţială în ultimele zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, iar totalul morților a depășit  în această țară pragul de 1.000.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co