Stiri

Lucrări de consolidare pentru zeci de blocuri cu bulină

Ministerul Dezvoltării a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern ce cuprinde lista cu imobilele pericol public în caz de cutremur şi la care, teoretic, se vor începe, anul acesta, lucrările de consolidare. Practic, lista este aproape identică cu cea de anul trecut, și asta pentru că în 2016 nu a fost consolidată nicio clădire cu rism seismic din țară. Astfel, 78 de clădiri sunt renominalizate în planul de acțiuni pentru acest an.

Bucureștiul are cele mai multe clădiri cu bulină care s-ar putea prăbuși în cazul unui cutremur similar ca intensitate celui din 1977, arată lista actualizată recent de Primăria Capitalei.

170 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic, 335 de imobile în clasa a II-a de risc seismic și aproape 1.580 de clădiri din București sunt încadrate în diferite categorii de urgență.

Conform datelor Proiectului Alert, în Capitală au fost identificate 4.204 de persoane care locuiesc în clădirile încadrate în clasa I de risc seismic. Acest Proiect dedicat conștientizării riscului seismic în București pune la dispoziția publicului o platformă prin care sunt culese informații de la cetățeni și voluntari cu privire la clădirile cu bulină din București și la nevoile persoanelor care locuiesc în aceste imobile.

Pentru execuția și proiectarea lucrărilor de intervenție sunt vizate un numar egal de 30 de clădiri de locuit multietajate, în București.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co