Stiri

Lockdown în oraşul australian Perth pentru un singur caz de COVID-19

Măsuri draconice în Australia pentru combaterea pandemiei! Oraşul Perth, precum şi regiunea învecinată Peel, au intrat într-un lockdown de trei zile, după ce un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la finalul perioadei de carantină pe care a petrecut-o într-un hotel.

Potrivit autorităţilor sanitare, este probabil ca acesta să fi contractat virusul chiar pe timpul perioadei de carantină de două săptămâni petrecută în respectivul stabiliment. Incidentul a suscitat temeri referitoare la transmiterea comunitară a coronavirusului, odată cu apariţia unor tulpini mai virulente.

Bărbatul s-a aflat în Perth timp de cinci zile, după care a călătorit cu avionul la Melbourne, unde a fost depistat pozitiv. Autorităţile sanitare încearcă acum să localizeze cei 257 de pasageri care s-au aflat la bordul respectivei cursei.

Australia a înăsprit deja controalele la frontieră prin reducerea numărului de călători din India şi alte zone unde există focare ale virusului.

După ce şi-a închis frontierele în urmă cu mai bine de un an, Australia permite revenirea din străinătate aproape exclusiv a cetăţenilor şi a rezidenţilor permanenţi. Persoanele care revin din străinătate, cu excepţia Noii Zeelande, sunt nevoite să respecte, pe cheltuiala lor, o perioadă de două săptămâni de carantină obligatorie la un hotel, anunță Agerpres.

Aceste reguli au permis Australiei să menţină bilanţul asociat COVID-19 relativ scăzut în comparaţie cu alte ţări dezvoltate. A înregistrat doar 29.500 de cazuri şi 910 decese.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co