Stiri

Liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor, invitați de Cioloș la discuții

Dacian Cioloş, prim-ministrul desemnat, i-a invitat, marți, la discuții pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale în vederea formării unui nou guvern.

Dacian Cioloş, prim-ministrul desemnat

“Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca, în ultimul ceas, aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Naţional să trimitem invitaţii oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR şi parlamentarii minorităţilor pentru a discuta reformarea coaliţiei de guvernare”.

Biroul Naţional al USR a decis, luni seara, ca echipa de negociere să fie formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuţ Moşteanu. De asemenea, a fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoş Pîslaru.

Dacian Cioloş, prim-ministrul desemnat

“USR reiterează că cea mai bună soluţie pentru România este un guvern USR – PNL – UDMR care să gestioneze pandemia, criza preţurilor la energie şi să implementeze PNRR”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, luni, pe Dacian Cioloş drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Florin Cîţu, preşedintele PNL, afirmă că Dacian Cioloş are, ca premier desemnat, “o responsabilitate imensă” şi are posibilitatea să negocieze cu PSD şi AUR pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern.

“Am luat act de desemnarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloş, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susţinut moţiunea de cenzură (PSD şi AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloş, după ce acesta va găsi soluţia unei majorităţi împreună cu aliaţii săi de la moţiunea de cenzură, PSD şi AUR”, a scris Cîţu, pe Facebook.

La rândul său, George Simion, copreşedinte AUR, consideră că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru “pare doar un joc politic”. El a precizat că aşteaptă următoarea “mişcare” a şefului statului, în condiţiile în care “nu există o majoritate care să îl susţină” pe liderul USR.

În schimb, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, consideră că desemnarea lui Cioloş reprezintă primul pas spre anticipate.

“PSD nu va vota niciodată un nou Guvern Zero. Am dat jos Guvernul Cîţu cu o moţiune de cenzură în care am criticat şi prestaţia miniştrilor USR. PNL şi USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România ştie acest lucru. Să se voteze partenerii alianţei pierzătorilor între ei. Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co