Stiri

Liberalii și-au reconfirmat sprijinul pentru premierul Florin Cîțu

În contextul tensiunilor din Coaliție și al agitației de pe scena politică, PNL îşi reafirmă sprijinul pentru premierul Florin Cîţu. Biroul Permanent Naţional al formațiunii, la care au participat 70% dintre membri, a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie în acest sens, a anunţat, joi, europarlamentarul Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte PNL (sursa: agerpres.ro)

“Biroul Permanent Naţional a fost convocat absolut statutar, peste 30% din membrii BPN, adică din cei 80. Şi s-a adoptat o rezoluţie, a fost dat un vot de susţinere a premierului Florin Cîţu. Au participat peste 70% din membrii Biroului Permanent Naţional şi s-a votat în unanimitate, nicio abţinere, niciun vot împotrivă susţinerea premierului Florin Cîţu în toate demersurile”.

Potrivit rezoluţiei adoptate,”Biroul Permanent Naţional al PNL îşi reafirmă susţinerea fermă pentru exercitarea în continuare de către Florin Cîţu a funcţiei de premier al Guvernului României. Mandatul care i-a fost încredinţat de către toate partidele din coaliţie a fost unul pentru dezvoltarea României. Evoluţiile din ultimele luni au confirmat nu doar angajamentul, dar şi succesul echipei guvernamentale în avansarea pe acest drum”.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a decis să nu participe la această şedinţă, convocată de echipa lui Florin Cîţu, pe motiv că nu a fost informat despre reuniune şi nu a putut verifica dacă îndeplineşte condiţiile statutare. Mai mult, acesta a explicat că, în acest moment, este o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat şi orice plecare din coaliţie duce la pierderea majorităţii.

Orban a făcut un apel la premierul Florin Cîţu să înţeleagă gravitatea momentului şi la USR PLUS să nu pună presiune asupra Guvernului. Totodată, Orban a spus că are încredere că preşedintele Iohannis va fi un factor de echilibru care să ajute la buna funcţionare a acestei coaliţii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co