Stiri

Legea recursului compensatoriu, “luată la ochi” de noul Executiv

Membrii noului Guvern sunt puși pe fapte mari! Vor să corecteze legislația pe Justiție, viu disputată, atât în țară, cât și la nivel european, în ultima perioadă.

“Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la patru la doi ani în ce privește școlarizarea pentru Institutul Național al Magistraturii”, a scris Raluca Turcan pe facebook.

Vicepremierul consideră că această corectare a legislației pe Justiție este necesară pentru a nu bloca sistemul judiciar și este cerută și de raportul MCV.
“Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor”, a mai precizat

Raluca Turcan pe pagina de socializare. (iese captura)

Totodată, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.
“În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a completat Raluca Turcan. (iese captura)

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat că membrii cabinetului său își vor asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale mult discutatei Ordonanțe 114 din 2018. Vizate sunt în special normele din domeniul Energiei, dar și cel financiar bancar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co