Stiri

Atenție, botulismul ucide! Un bărbat din Iași a murit din această cauză

Botulismul continuă să facă victime! Un bărbat de 68 de ani din Iași, care în urmă cu zece zile a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din localitate și diagnosticat cu această boală, a murit. Mancase o conservă de pește făcută în casă și depozitată în condiții improprii.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași (sursa: mediafax.ro)
”Bărbatul a decedat, avea o formă gravă de boală, pentru că el mâncase cea mai mare cantitate din conserva respectivă. Și soția lui e internată la noi, însă ea a luat două înghițituri și are o formă ușoară de boală. Femeia s-a internat la sfârșitul săptămânii trecute”.

Botulismul este o boală rară, paralitică, ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de o bacterie. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor.
În această perioadă, în care se ține post și sunt dezlegări la pește, specialiștii le recomandă oamenilor să fie atenți la calitatea cărnii de pește pe care o consumă și la modul de procesare al acesteia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co