Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Legea închisorii de weekend și cea la domiciliu, adoptată

Deputații au adoptat proiectul de lege privind măsurile punitive alternative la cea cu închisoarea pentru persoanele care nu au fost condamndate pentru violență și care nu sunt recidiviști. Persoanele condamnate pentru fapte de corupție nu fac obiectul proiectului legislativ.

Una dintre pedepsele alternative prevăzute în proiect este executarea acesteia la domiciliu, iar cea de-a doua se referă la executarea pedepsei doar în zilele de sâmbătă și duminică, într-un centru înființat special. De asemenea, o altă măsură alternativă pentru persoanele condamnate la ani de închisoare este echivalentul în zile de muncă în folosul comunității.

Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate nu se aplică pentru:

  • deținuții care săvârșit au abateri disciplinare
  • pentru săvârşirea de către condamnat a unei infracţiuni cu violenţă sau profitând de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei
  • pentru infracţiuni de corupţie
  • persoanelor aflate în stare de recidivă.

Formaţiunile USR și PNL se opun proiectului legislativ.

Atât Partidul Național Liberal, cât și Uniunea Salvați România au anunțat că vor ataca proiectul la Curtea Constituțională.

PNL nu va vota acest proiect în forma ieşită din Comisia juridică, pentru că nu mai are absolut nicio legătură cu ceea ce au gândit colegii noştri şi nici cu scopul urmărit, anume: de a contribui la degrevarea penitenciarelor de aglomerarea existentă în prezent şi de a fi alături de o eventuală lege pentru prevenirea şi reducerea recidivei. Acestea două erau proiectele necesare pentru ca în penitenciare să se producă o adevărată reformă”,a spus deputatul PNL Gabriel Andronache.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 170 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” şi 6 abţineri.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co