Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Legea care modifică regimul străinilor din România, promulgată

Străinii aflați în România pentru a lucra beneficiază de prelungirea dreptului de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă.

Din document trebuie să rezulte că salariul primit este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Măsura este prevăzută în legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, promulgată, ieri, de preşedintele României.

Conform aceluiași act normativ, în cazul lucrătorilor înalt calificaţi salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut. Legea în vigoare prevedea că plata salariaţilor străini trebuie să fie cel puţin la nivelul câştigului salarial mediu brut pe ţară. În ceea ce îi privește pe lucrătorii înalt calificaţi salariul trebuia să fie la nivelul de cel puţin patru ori câştigul salarial mediu brut pe ţară.

Potrivit legii, organele poliţiei de frontieră pot să nu permită intrarea străinilor pe teritoriul statului român în situaţia în care au săvârşit, cu intenţie, pe teritoriul României ori în străinătate, infracţiuni pentru care li s-a aplicat o pedeapsă privativă de libertate mai mare de 3 ani.

Viza de lungă şedere pentru studii poate fi acordată, la cerere, străinilor care solicită intrarea pe teritoriul României în calitate de student, stagiar, elev sau care participă la un program de schimb de elevi ori în cadrul unui proiect educaţional.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co