Stiri

Laufer, un ministru pus pe fapte mari!

Potrivit legislaţiei în vigoare, incubatorul de afaceri este o structură de sprijin a afacerilor, gestionată de un administrator, care urmăreşte crearea unui mediu favorabil, sustenabil, pentru intreprinderile mici şi mjlocii nou înfiinţate stimulându-le potenţialul de dezvoltare şi de viabilitate, ajutându-le să se dezvolte în perioada de început, prin asigurarea unor facilităţii comune şi a suportului managerial necesar.

Practic, incubatorul de afaceri poate fi şi o clădire de birouri de dimensiuni medii sau reduse, în care startup-urile plătesc la comun chiria şi diverse servicii, pentru a ieşi mai ieftin. În plus, incubatorul de afaceri aduce laolaltă firmele şi ideile de afaceri, pentru ca marii investitori să aibă mai uşor acces la ele.

Legea incubatoarelor de afaceri ar trebui modificată astfel încât cei care înfiinţează astfel de incubatoare să poată primi noi stimulente financiare de la buget, ceea ce actuala lege nu le mai permite, spune Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri.

“Discutăm de o situație reală în România, discutăm de foarte multe incubatoare care au prins vechea formă a legii. Au avut, să spunem, un stimulent de a se înființa, dar în acest moment nu mai au niciun fel de stimulent real … De obicei, în țările cu mai multă experiență au mai multe facilități fiscale. Lucrăm și vrem să aducem niște modificări legii incubatoarelor, astfel încât cei care vor să își facă incubatoare să aibă și un stimulent clar”, a mai arătat ministrul.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co