Imobiliare Valea Prahovei
CULTURA

La teatru, în stradă! Nottara invită publicul să vadă spectacolul de pe trotuarul de vizavi

Mâine, iubitorii de teatru vor avea parte de un spectacol… inedit. Nottara invită publicul să privească piesa “Umor, amor, fior de dor… în Bucureşti” de pe trotuarul din faţa teatrului, timp de 30 de minute, prin uşile de sticlă ale clădirii cu bulină în care nu mai are voie să intre, , informează Mediafax. Astfel, începând cu ora 19.00, trecătorii vor putea vedea câteva secvenţe din spectacol.

“Cum nu mai putem să vă primim între pereţii clădirii noastre dragi, din Bd. Magheru, vă aşteptăm în stradă, în faţa ei!”, spun Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, şi echipa sa, într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

“Ideea şi alegerea fragmentelor aparţin colegului nostru Cristian Nicolaie, iar scenele sunt dintr-un spectacol de succes al teatrului nostru, regizat de Diana Lupescu. Fiind o producţie dinamică, nu va suferi de pe urma migrării în acest spaţiu de intrare, aşa că actorii Ioana Calotă, Gabriel Răuţă, Crenguţa Hariton, Cristian Nicolaie, Raluca Gheorghiu, Alexandru Mike Gheorghiu vor cânta şi vor dansa cu acelaşi aplomb”, afirmă Marinela Ţepuş şi echipa Teatrului Nottara.

Aceştia precizează că se alătură, astfel, vecinilor de la Galeria Simeza, care au iniţiat proiectul “Arta la fereastră”. Cele două instituţii culturale înceracă să atragă, împreună, atenţia guvernanţilor cu privire la faptul că “simpla evacuare a unor spaţii profund încărcate istoric şi cultural nu rezolvă nici riscul de a fi victimele unui posibil cutremur, nici destinul instituţiilor silite să-şi suspende, pe perioadă nedeterminată, activitatea cu public”.

“De când s-a dat legea buclucaşă, eu pun, obsesiv, aceeaşi întrebare: dacă această clădire este un pericol în caz de cutremur pentru cei care s-ar afla în ea în acel moment, nu este, măcar în aceeaşi măsură, un pericol şi pentru cei care ar trece prin dreptul său? De ce nu s-a închis şi bd. Magheru, cu totul? Sau s-a dat şi o directivă conform căreia, în caz de cutremur, clădirea se va prăbuşi înspre săli, nicidecum înspre stradă?”, se întreabă, retoric, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co