Stiri

Klaus Iohannis: Manifestările violente – intolerabile şi complet de neacceptat

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă manifestările violente, extremismul și xenofobia. Șeful statului spune că sunt intolerabile şi complet de neacceptat.

“Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”, a scris președintele pe pagina sa de socializare.

Şeful statului arată că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 sunt singurele prin care este posibilă reducerea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, consideră că nu există altă alternativă pentru a stopa o creştere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecinţe dintre cele mai dramatice.

“Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite, dar ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România. Țara noastră a reușit până acum să depășească momentele critice ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta. Singurele căi prin care vom putea să ne recăpătăm normalitatea sunt vaccinarea și măsurile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările”, adăugat Iohannis pe Facebook.

Preşedintele Iohannis punctează importanţa solidarităţii şi faptul că autorităţile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co