Stiri

K. Hunor, despre sancţionarea preşedintelui: O decizie corectă, necesară

Amenda dată preşedintelui Klaus Iohannis de către Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării este importantă nu ca valoare, ci din punctul de vedere al mesajului, pentru că declaraţiile sale au însemnat o discriminare la adresa comunităţii entice. Este poziția lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Kelemen Hunor, liderul UDMR (sursa: agerpres.ro)

“Este o decizie corectă şi o decizie necesară. Sigur, nu valoarea în sine a amenzii este importantă, fiindcă nu este o valoare mare pentru un preşedinte 5.000 de lei. Poate că va şi ataca la Curtea de Apel, vom vedea. Important este mesajul deciziei – că a fost o discriminare la adresa comunităţii etnice, la demnitatea umană, şi acest mesaj este mult mai important decât amenda în sine. De aceea mă bucur că această decizie a fost luată într-o majoritate foarte mare”.

Liderul UDMR crede că preşedintele Iohannis “datorează scuze”, pentru ”afirmaţii inacceptabile”.

“În continuare cred că preşedintele datorează nişte scuze fiindcă a făcut nişte afirmaţii inacceptabile şi din punct de vedere etic şi din punct de vedere politic. Aşteptăm în continuare scuzele preşedintelui Iohannis”.

Şeful statului a fost sancţionat de CNCD, cu amendă de 5.000 lei,  după declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite, în Camera Deputaților, a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co