SPORT

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat. Ce rezultate a avut România?

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat, iar România a terminat pe locul 47 în clasamentul pe naţiuni, cu 20 de locuri mai jos decât în urmă cu 4 ani, la Londra, scrie ProSport.

România a obţinut cinci medalii. Albert Saritov a adus ultima medalie pentru delegaţia tricoloră, bronz la lupte libere.

Medaliile României la Jocurile Olimpice:

AUR: Echipa feminină de spadă (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop)

ARGINT: Tenis, dublu masculin (Horia Tecău, Florin Mergea)

BRONZ: Canotaj, barca de 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea); Gabriel Sîncrăian (haltere, 85 kg), Albert Saritov (lupte libere, categ. 97 kg)

TOP 5 cele mai bune țări de la RIO

1. Statele Unite ale Americii
2. Marea Britanie
3. China
4. Rusia
5. Germania

Albert Saritov a câştigat medalia de bronz la categoria 97 kg, după o victorie prin superioritate în faţa georgianului Elizbar Odikadze. Luptătorul din Cecenia devine primul sportiv naturalizat care aduce o medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Bronzul câştigat de acesta este şi prima medalie a luptelor româneşti după o pauză de 24 de ani! Ultima medalie fusese cucerită în 1992 la Barcelona de Ioan Grigoraş – lupte greco-romane, categoria 130 kg.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co