Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Irak: S-a dat startul eliberării orașului Mosul

Orașul Mosul, ultima citadela din Irak a reţelei teroriste Stat Islamic, va fi eliberat! Anunțul a fost făcut de premierul irakian Haider al-Abadi, informează Mediafax care citează BBC News online.

“Clipa victoriei a sosit, operaţiunea de eliberare a Mosulului a început”, a declarat al-Abadi, într-un discurs televizat, adăugând că “Astăzi anunţ startul operaţiunilor eroice de eliberare a voastră de Daesh (Stat Islamic, n.red).”

La operaţiuni urmează să participe unităţile kurde Peshmerga, forţele armate guvernamentale şi miliţiile afiliate, care vor beneficia de sprijin din partea coaliţiei coordonate de Statele Unite.

Secretarul american pentru Apărare, Ash Carter, a descris startul operaţiunii drept “un moment decisiv” al campaniei pentru “înfrângerea definitivă” a Stat Islamic, adăugând că va fi “o luptă dificilă”.

Mosul, al doilea cel mai mare oraş din Irak, a fost cucerit de reţeaua teroristă Stat Islamic şi rămâne ultima citadela major a organizaţiei în Irak. Pierderea oraşului ar marca înfrângerea decisivă a SI în această ţară, afirmă oficialii irakieni.

Analiştii avertizează că luptele pentru recucerirea oraşului ar putea dura mai multe săptămâni, dacă nu chiar luni.

ONU şi-a exprimat îngrijorarea pentru siguranţa celor aproximativ 1,5 milioane de oameni care locuiesc în zona în care se vor desfăşura operaţiunile militare.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co