Imobiliare Valea Prahovei
ACTUALITATE

Ioan Neculaie, patronul FC Braşov, arestat preventiv pentru 30 de zile

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, patronul clubului FC Braşov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, a decis CA Braşov, informează Mediafax.

După pronunţarea sentinţei, Ioan Neculaie (59 ani) a fost încătuşat şi urcat într-o dubă a poliţiei pentru a fi dus în arest. Anchetatorii au stabilit că în perioada martie 2013 – mai 2015, în calitate de acţionar majoritar la SC ICIM S.A. Braşov şi SC Fotbal Club Braşov S.A., el s-a asociat cu Stelian Florin Păunescu (director economic în cadrul grupurilor de firme Prescon SA şi Roman SA şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al ICIM Braşov şi FC Braşov) şi cu Corina Eugenia Slăvilă (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie).

Asocierea dintre cei trei a fost făcută cu scopul de a ajuta clubul FC Braşov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de aproape 7 milioane lei prin înregistrarea în contabilitatea clubului a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la 24 ianuarie 2014 a unei presupuse investiţii de la SC ICIM SA Braşov constând într-o bază sportivă situată în Braşov, potrivit procurorilor.

“Valoarea pretinsei investiţii atestată de înscrisurile înregistrate în contabilitatea SC Fotbal Club SA Braşov a fost stabilită la suma de 36.007.878,88 lei (din care 6.969.266,88 TVA), deşi în realitate SC Fotbal Club Braşov S.A. nu a dobândit niciun drept concret şi niciun bun în urma respectivei tranzacţii, această tranzacţie neavând valoare economică. În urma înregistrării acestor înscrisuri în evidenţele S.C. Fotbal Club Braşov S.A., această societate a compensat până în luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentînd TVA deductibil aferent pretinsei achiziţii rezultată din documente ce atestă operaţiuni nereale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov din 29 ianuarie.

De asemenea, anchetatorii mai precizează că, în calitate de acţionar majoritar, administrator de fapt al FC Braşov şi singura persoană cu drept de semnătură în această firmă, Ioan Neculaie a retras de mai multe ori sume foarte mai de bani fără nicio justificare.

Astfel, în 27 decembrie 2010, Neculaie a retras fără justificare legală din contul de casă al acestei societăţi, suma de 9.830.000 lei, iar la data de 30 decembrie 2011 suma de 3.900.000 lei.

Pentru a da aparenţă de legalitate acestor retrageri, a înregistrat în evidenţele societăţii un antecontract de vânzare-cumpărare din 18 mai 2012 încheiat între Neculaie şi Club prin care omul de afaceri s-a obligat ca, în schimbul sumei de 4.156.400 euro, să transfere proprietatea asupra a două terenuri din extravilanul comunei Sânpetru, pe care acesta le achiziţionase în data de 20 septembrie 2011 cu suma de 871.346,41 lei, bunul fiind vândut astfel la un preţ de peste 20 de ori mai mare faţă de preţul de achiziţie, se mai arată în comunicat.

Sursa: Mediafax / Foto: evz.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co