Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Învățământul general obligatoriu s-ar putea extinde la 15 clase

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă privind extinderea învăţământului general obligatoriu de la 11 la 15 clase, care cuprinde ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi învăţământul liceal, până în anul 2020.

Propunerea legislativă, inițiată de parlamentari UDMR și PSD, a fost adoptată cu 76 de voturi „pentru”, o abținere și 27 de voturi „împotrivă”. Astfel, va merge mai departe la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată.

„Situația actuală reprezintă intrarea în sistemul educațional de tip preșcolar de la 3 ani, cu grupă mică, grupă mijlocie, grupă mare, și nu există însă o obligativitate, deși în toate județele, la toate nivelele se fac eforturi pentru a asigura școlarizarea preșcolarilor”, a declarat Camelia Gavrilă, deputat PSD și președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților, după adoptarea proiectului și trimiterea acestuia în Senat.

Proiectul are ca obiect de reglementare Legea Educaţiei Naţionale, care prevede modificarea următorului articol:

“În sensul de a se stabili o nouă durată şi o nouă componenţă a învăţământului general obligatoriu, după cum urmează: învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020”, se arată în propunerea legislativă.

Un articol din lege admis prevede că învăţământul general obligatoriu cuprinde doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul liceal şi grupa mare din învăţământul preşcolar devin obligatorii până cel mai târziu în 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co