Stiri

Finanţare BEI de un miliard de euro pentru proiecte de transport

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea contractului prin care Banca Europeană de Investiții finanțează România cu un miliard de euro, sumă care va fi folosită pentru proiecte de transport.

Contractul cadru a fost semnat la Luxemburg de ministrul Finanţelor, în iulie 2017, iar banii împrumutaţi României vor fi utilizaţi pentru acoperirea contribuţiei la bugetul de stat în vederea cofinanţării unor proiecte de infrastructură de transport, din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Contractul urmează să fie implementat de către Ministerul Transporturilor, condus de Lucian Şova.

„Suma va fi utilizată pentru finanţarea deficitului bugetului de stat şi refinanţarea datoriei publice guvernamentale, în vederea realizării unor obiective de investiţii cuprinse în Axele prioritare 1 şi 2 din POIM 2014 – 2020, respectiv proiecte pentru creşterea mobilităţii şi dezvoltarea transportului rutier, feroviar şi naval şi a mijloacelor de transport subteran, eliminarea blocajelor din reţeaua infrastructurii de transport, creşterea zonelor de acces cu conectivitate redusă, reducerea impactului transportului asupra mediului”, anunţa Executivul în urmă cu un an.

Împrumutul este acordat pe o perioadă de până la 25 de ani, cu o perioadă de graţie de până la 7 ani, şi va fi pus la dispoziţia României în maximum 20 de tranşe, până la data de 31 decembrie 2024.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co