Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Instabilitate în Franța? Macron fără majoritate absolută în Parlament

La două luni după realegerea ca președinte, Emmanuel Macron va conduce o Franţă transformată, după alegerile legislative în urma cărora partidul său a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, realtează AFP. În aceste condiții, analiștii estimează o perioadă de incertitudine şi instabilitate.

Coaliţia preşedintelui francez s-a clasat pe primul loc, însă fără majoritate absolută şi fără mai mulţi piloni ai guvernului condus de Elisabeth Borne.

Nicio formaţiune nu este în măsură să domine, în urma acestor alegeri marcate de o ascensiune a extremei drepte şi de confirmarea scindării peisajului politic al Franţei în trei blocuri: centrul în jurul lui Emmanuel Macron, o extremă dreapta întărită în jurul Marinei Le Pen şi o coaliție ce pleacă de la extrema stângă până la socialişti, condusă de Jean-Luc Melenchon, principala forţă de opoziţie.

Jean-Luc Melenchon, lider Noua Uniune Populară
“Este o situație total neașteptată, absolut fără precedent. Deruta partidului prezidențial este totală și nu se înregistrează nicio majoritate!”.

Şi, între centru şi extrema dreapta se află dreapta clasică, Republicanii, slăbiţi, dar care se vor afla într-o poziţie de arbitru, relatează Agerpres.

Reprezentanții fiecăruia dintre partide au afirmat, după scrutin, că vor acţiona într-un mod responsabil, fără să blocheze sistematic guvernul. Vor, însă, să rămână în opoziţie. Unele voci ar putea îndemna, însă, la încheierea unui acord cu guvernul, titrează agențiile internaționale de presă.

Franţa “face un salt în necunoscutul politic. Seism în Adunarea Naţională.(…) fizionomia dezbaterii noastre democratice (…) va fi profund afectată”, anticipează Le Figaro.

Mandatul pe cinci ani al deputaţilor francezi începe oficial miercuri.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co