ECONOMIC

Industria de tehnologie, etalon al creşterii economice

Industria de tehnologie a ajuns un etalon al creşterii economice, devenind cel mai dinamic sector al economiei româneşti, astfel că de la 3,4% contribuţie la PIB în 2011 a ajuns anul trecut, cel mai probabil, la dublul acestui procent-6,7% din PIB în primele trei trimestre, transmite Mediafax.

Potrivit celui mai recent raport de ţară al Comisiei Europene, publicat la finalul lui februarie, acestă pondere reprezintă una dintre cele mai ridicate din UE. În condiţiile în care aproape jumătate dintre abonamentele la servicii fixe de bandă largă au viteze de cel puţin 100 Mbps, România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor în bandă largă cu acces ultrarapid.

Dezvoltarea industriei de tehnologie este strâns legată de factorul uman, dar şi de stabilitatea legislativă, dezvoltarea infrastructurii sau eliminarea corupţiei la nivelul aparatului administrativ, este de părere Sorin Găvănescu, director de marketing la IT Six Global Services, companie din Craiova specializată în dezvoltare de software pentru sectorul financiar, telecom, medical şi transporturi.

„Industria IT din România poate creşte într-un mod accelerat prin investiţii ale statului în infrastructură, reformarea sistemului de învăţământ, stabilitate legislativă, eliminarea corupţiei la nivelul aparatului administrativ şi susţinerea publică, vocală, a guvernului pentru importanţa investiţiilor în IT. În condiţiile în care IT-ul în România reprezintă în mare parte servicii software exportate către Occident, afacerile aduc 100% plus valoare, atât economic, cât şi social şi cultural. Prin crearea locurilor de muncă bine plătite, dar corelate şi cu dezvoltarea unor culturi organizaţionale multilingve, bazate pe merit, respect, valoare, diversitate şi responsabilitate socială, dezvoltare continuă, integrarea tinerilor, apropierea României de ceea ce percepem ca valori şi bunăstare occidentală se face foarte rapid“, a spus el.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co