ECONOMIC

Cât cheltuie româncele pentru practicarea sporturilor în vogă

Româncele sunt tot mai motivate să practice activități sportive. Trendul este mai accelerat la segmentul feminin, scrie Mediafax care citează One.ro. Astfel, 32% dintre femeile intervievate susţin că fac mai mult sport decât în urmă cu un an, faţă de 30% în cazul bărbaţilor.

Dar cât cheltuie româncele pentru a se menține în formă? O femeie cheltuie, în medie, aproape 700 lei pe an pentru practicarea sportului. Sumele diferă în funcţie de rolul pe care sportul îl joacă în viaţa fiecăreia. În raport cu bărbaţii, femeile au cheltuieli mai echilibrate între produse sportive şi servicii legate de sport.

Cele mai practicate sporturi

Cele mai populare în rândul femeilor sunt alergarea/jogging-ul (61%) şi fitness/aerobic (47%). Rate înalte de practicare se găsesc la mersul pe bicicletă, înot sau activităţi asociate gimnasticii. Fitness-ul, aerobic-ul sau gimnastica se practică mai frecvent decât alte sporturi, fiind mai bine ancorate în programele săptămânale. 36% dintre femei practică sport sub îndrumarea unui antrenor sau instructor (faţă de 20% în cazul bărbaţilor).

92% dintre femei percep o legătură directă între sport şi starea de sănătate a populaţiei. Deşi legătura sportului cu sănătatea este foarte puternică şi în cazul femeilor şi al bărbaţilor, la segmentul feminin se observă o importanţă relativ mai mare acordată beneficiilor legate de corp (slăbit, modelarea unui corp atletic), socializare sau caracterul revigorant. Peste 91% dintre femei susţin că sportul le ajută să scape de stress, faţă de 82% în cazul bărbaţilor.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co