Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Indicele ROBOR a urcat la 2,20%

Indicele ROBOR a urcat la 2,20%, un nou record al ultimilor trei ani, potrivit datelor oficiale publicate de către Banca Națională a României (BNR)

Creșterea duce la majoarea ratelor pe care trebuie să le plătească românii cu credite în lei. Sunt afectate în special creditele Prima Casă, la care dobânda se calculează în funcție de ROBOR la 3 luni plus o marjă a băncii.

De asemenea, cresc dobânzile și pentru creditele în lei luate de către firme, dar este afectat și Guvernul, care se împrumută pe piața românească de la bănci pentru plata salariilor, pensiilor și investițiilor.

Indicele ROBOR și-a dublat valoarea de la începutul lui septembrie.  ROBOR este este media dobânzilor la care băncile se împrumută între ele.

premierul Mihai Tudose critica BNR zilele trecute pentru deprecierea leului, acesta atingând la rândul său noi minime istorice în fața euro.

Însă Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al BNR, a replicat, spunând că BNR nu poate apăra leul ținând în același timp și dobânzile mici deoarece avem un deficit comercial în creștere, adică importă mai mult decât exportă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co