Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Închisoare majorată pentru folosirea minorilor în cerșetorie

Senatul a adoptat propunerea legislativă privind modificarea Codului penal, în sensul ca pedepsele pentru folosirea minorilor sau a persoanelor cu handicap în cerșetorie să fie majorate la 5 ani.

În proiect este prevăzută închisoarea de la 6 luni la 5 ani sau amendarea perosanelor care determină un minor să cerșească, în loc de pedeapsa actuală, între 6 luni și 3 ani.

De asemenea, persoană adultă care se folosește de prezența unui minor pentru a atrage mila oamenilor va fi pedepsită cu închisoare între 6 luni și 5 ani, față de forma prezentă de pedeapsă, care prevede închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Inițiatorii proiectului legislativ sunt mai mulți parlamentari PNL care susțin că „societatea românească se confruntă zilele acestea, mai mult ca niciodată, cu recrudescenţa cerşetoriei, în special a celei în care sunt implicaţi minori”.

„Nicio pedeapsă nu este prea mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securităţi şi a unei vieţi normale a minorilor. De asemenea, cerşetoria practicată în mod deliberat şi în mod tacit pentru câştigarea unor venituri ilegale reprezintă un fenomen care a scăpat de sub controlul autorităţilor publice, poate şi din cauza lipsei unor mijloace coercitive mai dure”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă a trecut rapid de Senat și merge acum la Camera Deputaților pentru a fi votată, aceasta din urmă fiind forul dezicizional în acest caz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co