Stiri

Agenții de pază, protejați asemenea funcționarilor publici

Senarul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ de modificare a Codului penal în sensul ca agenții de pază, portarii sau gărzile de corp să fie protejați la fel ca şi funcționarii publici care dețin funcții în instituțiile de stat.

Inițiatorii propunerii legislative sunt mai mulți parlamentari ai Partidului Mișcarea Populară, în opinia cărora iniţiativa „este necesară pentru protejarea persoanelor cu atribuţii de pază prevăzută în articolul din Codul Penal, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, respectiv agenţii de pază, portari, controlori de acces, supraveghetori, însoţitori de valori, gărzi de corp sau alte persoane desemnate să asigure instruirea, controlul şi coordonarea activităţii de pază”.

„Prin activitatea specifică, viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a acestor persoane sunt supuse unui risc major, după cum rezultă din statisticile referitoare la evidenţa victimelor şi persoanelor vătămate (…) Chiar dacă personalul de bază nu este considerat funcţionar public, activitatea acestuia este supusă controlului şi supravegherii autorităţilor publice, iar serviciul pe care îl desfăşoară poate fi asimilat serviciului public”, spun inițiatorii în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va merge acum Camera Deputaților, aceasta din urmă fiind for decizional în acest caz. Senatul a fost prima cameră sesizată.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co