Stiri

Începe oficial sezonul distracţiei pe “Litoralul Vestului” de la Ghioroc

E vară și s-a dat startul distracției în aproape toate zonele turistice și de agrement din țară! Sezonul estival pe Lacul Ghioroc, de exemplu, începe oficial duminică, 26 iunie, cu a XI-a ediţie a Festivalului “Ghioroc Summer Fest”. Asta chiar dacă plaja este deschisă deja de câteva săptâmâni.

Plaja Ghioroc, numită de ani de zile şi “Litoralul Vestului”, va fi răcorită în prima zi a festivalului cu un tun de zăpadă.

Cosmin Băhnean, director festival Ghioroc Summer Fest (sursa: agerpres.ro)

“Surpriza deschiderii sezonului este un tun de zăpadă care va umple plaja, în plină vară, cu răcoarea zăpezii. Urmează 11 weekend-uri memorabile, cu muzică bună, spuma party, color fight, noaptea DJ-urilor şi multe alte suprize pentru cei care vor fi împreună cu noi pe plaja de la Ghioroc”.

În ultimii ani, mediul privat a investit milioane de euro la Ghioroc, spun oficialii locali, iar Consiliul Județean Arad a finanţat amenajarea plajei cu peste un milion de lei, între 2016 şi 2022. De asemenea, Centrul Cultural Judeţean a alocat 380.000 de lei pentru organizarea unor evenimente care să crească atractivitatea staţiunii de interes local, între care și acest festival. “Ghioroc Summer Fest”.

Anual, peste 100.000 de turişti vin pe plajă şi se bucură de oferta Litoralului Vestului.

Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad (sursa: agerpres.ro)

“Am investit în acest proiect şi mă bucur că aceste investiţii se cuantifică în creşterea vizibilităţii judeţului Arad, în dezvoltarea unei comune catalogată ca şi staţiune de interes naţional. Ghiorocul a devenit un model de dezvoltare pentru celelalte localităţi din judeţ”.

Lacul Ghioroc, situat la circa 20 de kilometri de municipiul Arad, are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri. Plaja cu nisip fin este folosită de zeci de ani de turişti, însă abia în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private majore.

Plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping.

Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co