Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Despăgubiri de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Despăgubiri de până la 600 de euro pentru un zbor anulat! Atât pot solicita turiștii care sunt în această situație, conform reglementărilor europene! Precizările vin din partea șefului ANPC, într-o perioadă în care tot mai mulți români se plâng că unele companii low-cost nu respectă programul de zbor, anulează curse, iar oamenii așteaptă ore-n șir în aeroporturi, fără să primească nici măcar informații dacă și când vor ajunge la destinație.

„Ştiaţi că, potrivit Reglementărilor UE, puteţi avea dreptul să solicitați până la 600 € despăgubire pentru un zbor anulat? Acest lucru este valabil chiar în condiţiile în care compania aeriană a asigurat un zbor alternativ. Dacă nu rezolvaţi amiabil problema cu operatorii de la care aţi cumpărat biletele, puteţi face o sesizare la ANPC , dar şi la eccromania” a subliniat Paul Anghel, directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe pagina sa de Facebook.

iese captura

Reprezentantul ANPC susţine că agenţia de turism are obligaţia să furnizeze turiştilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informaţii referitoare la: localitatea de destinaţie; rută de parcurs; mijloacele de transport utilizate, caracteristicile şi categoria acestora.

De asemenea, cei interesați de un sejur trebuie să fie informați de tipul unităţilor de cazare, adresele şi categoriile de clasificare a acestora; serviciile de masă oferite şi categoria de clasificare a unităţilor de alimentaţie, precum și durată programului, cu indicarea datei sosirii şi a plecării.

Alte informaţii utile pe care trebuie să le primească turiștii sunt cele generale cu privire la regimul paşapoartelor şi al vizelor, precum şi al asigurărilor de sănătate necesare pentru călătorie şi sejur, cuantumul avansului, dacă este cazul, precum şi termenul pentru achitarea restului de plată dar și numărul minim de persoane necesar pentru realizarea programului şi termenul limită pentru informarea turistului, în caz de anulare a călătoriei turistice.

Nu în ultimul rând, clienții agențiilor de turism trebuie să știe despre posibilităţile de încheiere a unor asigurări facultative pentru asistentă în caz de boală, accidente şi altele asemenea, dar și durată pentru care operează oferta turistică.

De asemenea, „Agenţiile de turism au obligaţia să încheie poliţe de asigurare cu societăţi de asigurare agreate de Ministerul Turismului. În contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice încheiat între agenţiile de turism şi turişti, indiferent de modul de prezentare a acestuia (catalog, pliant sau alt înscris) este obligatoriu să se consemneze faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenţiei de turism, precum şi condiţiile şi termenele în care turistul poate solicita plată despăgubirilor”, mai informează Paul Anghel.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co