Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Încă 1,8 mld. euro pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA a efectuat până acum plăți directe către fermieri în sumă totală de 1,74 miliarde de euro, aferente anului 2015. Până la 30 iunie Agenția trebuie să ajungă la 1,8 miliarde de euro și nu își permite să depășească termenul de 30 iunie cu plăți sub 95 la sută, anunța directorul general al APIA, Florin Faur.

Pentru exercițiul financiar 2015-2020, România are la dispoziție 10,85 miliarde de euro pentru plăți directe. Fermierii vor mai avea la dispoziție, însă, pentru aceeași perioadă, încă 3,42 miliarde de euro de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Până în 2014, România a absorbit 96 % din fondurile dedicate dezvoltării agriculturii, adică 7,38 de miliarde de euro. Toți acești bani au intrat efectiv în agricultura între 2007- 2014. La aceștia s-au mai adăugat 5,27 miliarde de euro, alocări naționale.

În plus, fermierii din zonele defavorizate, adică din cele montane, greu accesibile sau protejate și care au încercat să investească în agricultura ecologică au mai putut accesa încă 3,16 miliarde de euro, prin AFIR. Specialiștii, reuniți astăzi în conferința Forbes, sunt de acord ca agricultura ecologică este la modă, dar insuficient dezvoltata în România.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co