Stiri

ICCJ a hotărât: Gabriel Oprea, nevinovat în Dosarul DIPI

Veste mult-așteptată de Gabriel Oprea! Fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea din fondurile operative ale Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, în mod conspirat, a unui autoturism de lux, pe care l-a folosit în exclusivitate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Instanţa a decis şi achitarea celorlalţi inculpaţi din acest dosar. De asemenea, ICCJ a decis ridicarea sechestrelor impuse asupra bunurilor lui Gabriel Oprea și a celorlați colaboratori din acest caz.

Potrivit DNA, pe 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, cu ajutorul mai multor șefi din Direcție a dispus suplimentarea cu 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism de lux, în scopul asigurării protecţiei demnitarilor.

Rechizitoriu procurori – DNA

“Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinaţia legală a fondurilor operative”.

Ulterior, a fost schimbată destinația bunului achiziționat, pentru folosinţa personală şi exclusivă a ministrului de Interne în funcţie atunci.

De asemenea, în perioada 2014 – 2015, Gabriel Oprea, a aprobat – în mod repetat – mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinaţia unei alte sume – peste 238.000 lei, alocată instituţiei pentru fonduri operative, în scopul efectuării unor cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituţiei, care nu au fost circumscrise activităţilor și acţiunilor respective.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co