Stiri

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac nu se mai construiește în acest sezon!

Devenise o obișnuință în ultimii ani ca turiștii care urcau la peste 2.000 metri, în munții Făgăraș, să viziteze hotelul de gheață de la Bâlea Lac, singurul de acest fel din țară!

Hotelul de Gheaţă nu se mai construiește în acest sezon, din cauza lipsei de gheaţă, au precizat responsabilii unei astfel de opere de artă.

Deşi la Bâlea Lac s-au înregistrat, zilele acestea, temperaturi cu multe grade sub zero, iar stratul de zăpadă măsoară peste 1.60 metri, realizarea acum a acestui hotel nu ar mai fi atât de rentabilă ca în alţi ani.

Hotelul era inaugurat, de obicei, de Crăciun şi găzduia turişti până aproape de sărbătorile pascale.

Ca să construiască hotelul îngheţat, constructorii trebuiau să taie cu drujbele bucăţi mari de gheaţă din Lacul Bâlea. Din cauza căldurii din luna decembrie, lacul nu a îngheţat suficient de repede şi mult pentru a oferi materia primă necesară.

Turişti din mai multe ţări aveau rezervări pentru camere în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. Acum, ei trebuie să aştepte iarna viitoare, cu speranţa că gerul va fi năprasnic şi ninsoarea abundentă în zonă, pentru a se construi hotelul şi biserica de gheaţă, ca şi iglu-urile ce au existat în anii precedenţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co