Stiri

Guvernul vrea compensarea salariilor anumitor angajați

Guvernul analizează o schemă prin care să compenseze salariile programatorilor, cercetătorilor și persoanelor cu dizabilități, după ce trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va duce la scăderea lefurilor cu circa 6% din 2018.

Mai exact, trecerea contribuțiilor la salariat vine la pachet cu reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru ca impactul să fie neutru, iar veniturile angajaților să nu fie afectate.

Pentru ca angajații să nu aibă câștigurile nete la fel, companiile trebuie să majoreze salariile brute cu 22%. Numai că programatorii, cercetătorii și persoanele cu dizabilități sunt deja scutite de impozitul pe venit, astfel că inclusiv dacă angajatorii cresc salariile brute cu 22%, acestea tot nu pot compensa diferența. Iar aceștia se pot trezi cu scăderea salariilor nete cu 6-10%.

Executivul va adopta astăzi, însă, o schemă de ajutor de minimis prin care companiile care au astfel de persoane scutite să primească sume de la stat pentru compensarea diferenței de 6%. Problema este că, fiind un ajutor de minimis, companiile trebuie să aplice pentru acesta.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co