Stiri

Guvern: Granturi pentru sectorul cultural independent

Plan de sprijinire a sectorului cultural care să includă şi punerea la dispoziţie a unor granturi pentru sectorul cultural independent. Este declarația premierului Ludovic Orban, care a avut, marţi, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii artelor teatrale. Discuţiile au fost concentrate asupra măsurilor de susţinere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât şi pe termen mediu şi lung.

“Viaţa culturală îmbogăţeşte viaţa oamenilor şi societatea. (…) De asemenea, îmi doresc reluarea activităţii culturale, însă în funcţie de evoluţia epidemiologică şi în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestările culturale”, a subliniat prim-ministrul Orban, potrivit paginii de facebook a Guvernului.

De asemenea, Orban a afirmat  că vor fi menţinute formele de sprijin pentru angajaţii din activităţile care vor rămâne restricţionate prin decizii guvernamentale (plata şomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activităţii vor fi decise măsuri active de susţinere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părţi din cheltuielile de salarizare pentru angajaţii care îşi vor păstra locurile de muncă.

La consultările cu reprezentanţii artelor teatrale au participat şi vicepremierul Raluca Turcan, precum şi Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co