Stiri

Grindină în miez de iarnă în județul Mehedinți!

Fenomen neobișnuit pentru această perioadă în România! Grindina a căzut, marți, într-o localitate din județul Mehedinți, spre uimirea localnicilor.
Sătenii din Colibaşi, localitate situată în apropiere de Drobeta-Turnu Severin, au fost surprinși să constate că ploaia s-a transformat, în scurt timp, în bucăţi de gheaţă.

Ion Michescu, primarul comunei Malovăţ (sursa: medafax.ro)
„Eu am plecat din satul Colibaşi, iar atunci ploua. Apoi m-au sunat oamenii şi mi-au spus că a bătut grindina. De când sunt eu, şi am întrebat şi bătrânii, nimeni nu a mai văzut grindină în februarie. N-am avut deloc zăpadă până acum. Să vedem dacă pomii vor fi afectaţi de gheaţa asta”.

Grindina a durat câteva minute, însă meteorologii confirmă că un astfel de fenomen este specific verii.

Viorel Vătămanu, agrometeorolog la Centrul Regional de Meteorologie Oltenia (sursa: medafax.ro)
„Schimbările condiţiilor meteorologice din această perioadă şi mai ales diferite schimbări ale curenţilor de aer din acea zonă au dus la acest fenomen. (…) Grindina, în general, este specifică lunilor de vară, atunci când au loc anumite modificări în circulaţia curenţilor de aer. La interferenţa dintre un curent cald cu unul rece se formează o mare masă de vapori care se transformă în bucăţi de gheaţă”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co