Stiri

Atenție, părinți: 1 din 2 copii este victima hărțuirii online!

Internetul a devenit al doilea mediu în care copiii își petrec timpul, practic la fel de mult ca în realitate!

Nu mai este demult un spațiu sigur, al educației sau al jocurilor, ci a devenit mediul favorit al celor care practică hărțuirea online și distribuie materiale ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor.

Statisticile sunt alarmante în acest sens: 1 din 2 copii a fost sau este victima hărțuirii pe internet!

Legi există, dar fenomenul ia totuși amploare! Asta, în ciuda asigurărilor date de autorități că au fost luate măsuri, Dacă în 2018 numărul cazurilor raportate de materiale ce înfățișează abuz sexual asupra minorilor era puțin peste 1800, anul trecut sărise de 2.700!

Ce nu pedepsește însă legea este, atenție, chiar nuditatea pe internet!

Reprezentații Inspectoratului General al Poliției Române mai atrag atenția asupra jocurilor online, care au fost și ele acaparate de pedofili.

Organizația Salvați Copiii și IGPR au creat o platformă prin care puteti raporta cazuri de exploatare sexuală, care au prezentat o creștere semnificativă în ultimii ani.

Specialiștii recomandă părinților să verifice constant activitatea celor mici pe internet, prietenii pe care îi au, istoricul paginilor, dar și limitarea acestora la orele petrecute pe internet și securizarea conturilor celor mici!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co