Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Galerie FOTO și VIDEO despre viața în România, la Chicago

O serie de fotografii şi videoclipuri care documentează viaţa în România după anul 1989, semnate de 17 artişti români, sunt expuse în această perioadă la Gallery 400 din Chicago, sub numele “Few Were Happy with their Condition”, informează Mediafax. Expoziția a fost deschisă pe 15 ianuarie și va putea fi accesată până pe 5 martie.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Astfel, lucrările reflectă perioada de tranziţie aparent nesfârşită, în care speranţele şi dezamăgirile se succed, iar reformele şi liberalizarea se confruntă şi se împletesc cu corupţia şi metodele perpetuate din regimul comunist. Artiştii expozanţi, activi de la sfârşitul anilor 1990 sau de la începutul anilor 2000, sunt preocupaţi de climatul politic şi social, de moştenirea întunecată a trecutului şi de contradicţiile prezentului, dar şi de propriul lor istoric, ca şi de condiţia umană.

few-were-happy-1

Conex expoziţiei, pe 16 ianuarie, la Universitatea din Chicago, şi pe 17 ianuarie, la Gallery 400, au fost proiectate, sub genericul New Romanian Cinema, documentare şi scurtmetraje realizate de Alexandru Solomon, Alex Baciu şi Radu Munteanu, Adrian Sitaru, Conrad Mericoffer, Gheorghe Preda, Mihai Sofronea, Andreea Bortun, Andreea Vălean, Alexandru Ranta, Corneliu Porumboiu, Tudor Cristian Jurgiu, Cecilia Felmeri, Cristian Mungiu, Agatha Ioana Paltinel şi Cristi Puiu. Festivalul a inclus şi dezbaterea “The Documentary in Art and Cinema”, cu cineaştii Irina Botea şi Alex Baciu.

Proiectul Few Were Happy with their Condition a mai fost itinerat, în 2015, cu sprijinul ICR, la Winterthur, Elveția, și la Dresda, în Germania.

Sursa: Mediafax și icr.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co