Stiri

Furtuni devastatoare în SUA! Zeci de morți și răniți

Furtunile puternice au făcut prăpăd în sudul Statelor Unite! Au provocat inundaţii care au luat viața a cel puţin opt persoane, zeci de oameni au fost răniţi, iar mare parte dintr-un oraş din Texas a fost distrus. Din păcate, printre victime sunt și trei copii!

Aproape 90.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas şi Georgia,  începând de duminică dupa-amiază, din cauza vremii severe.

Doi copii, în vârstă de 8 şi 3 ani, au fost ucişi pe un drum lăturalnic în estul Texasului, când un pin a căzut pe maşina în care se plimbau în urma unei furtuni cu trăsnete, au raportat oficialii locali preluați de presa internațională.

Cel puţin o persoană a decedat şi alte 20 au fost rănite după ce o tornadă a lovit situl istoric Caddo Mounds din estul Texasului, în timpul unui eveniment cultural american.

De altfel, sunt pagube însemnate în Alto, unde cursurile în instituțiile de învățâmânt au fost suspendate până când clădirile vor fi considerate sigure.

O tornadă a distrus și o mare parte din oraşul Franklin, a răsturnat casele mobile şi a provocat pagube altor locuinţe.

Serviciul meteorologic a anunţat că vântul a avut viteze, atenție, de peste 200 km/h!  Ploile puternice şi furtunile s-au întins şi în Mississippi, iar The Times Gazette a informat că mai multe case şi întreprinderi au fost distruse după ce o tornadă ar fi lovit și oraşul Shelby, din Ohio.

De altfel, Serviciul Naţional de Meteorologie a emis avertismente de tornadă pentru mai multe regiuni din Maryland, New York, Pennsylvania şi Virginia de Vest.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co