Stiri

Foc la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 pacienți cu COVID-19 uciși

O nouă tragedie s-a produs în spitalele din România! Mai mulți pacienţi au decedat vineri dimineața în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Autoritățile au anunțat inițial 9 victime, apoi au revenit și au comunicat că este vorba despre 7 persoane.

Toți ceilalți bolnavi au fost evacuați din unitate medicală și preluați de celelalte spitale din județ. A fost activat planul roșu de intervenție și zeci de autospeciale din Constanţa și județele apropiate au fost mobilizate să stingă flăcările.

Forţele de intervenţie au ajuns la locul tragediei în şapte minute de la alertare, potrivit prefectului. La această unitate medicală au fost depistate nereguli de ordin tehnic şi organizatoric, în cadrul unor controale derulate în luna februarie, a precizat șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Constanța. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa spune, însă, că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar defecţiunile depistate anterior au fost remediate.

Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co