GADGET

Flyboard Air, record mondial pentru cea mai mare distanţă parcursă de un hoverboard. VIDEO

Flyboard Air a spulberat recordul mondial pentru cea mai mare distanţă parcursă de un hoverboard, scrie Go4it.ro.
Luna trecută au apărut pe internet clipuri video cu un hoverboard de mici dimensiuni care parcurgea distanţe lungi şi se ridica la altitudini mari, iar multă lume a spus că este vorba de trucaje. Dar dispozitivul respectiv, Flyboard Air, este real şi tocmai a doborât recordul mondial pentru pentru cea mai mare distanţă parcursă de un hoverboard.

Inventat de francezul Franky Zapata, hoverboard-ul a parcurs 2.250 de metri, de trei ori mai mult decât dispozitivul condus de Cătălin Alexandru Duru, care deţinea recordul precedent.

Noul record a fost certificat de reprezentanţii Guinness, prezenţi la faţa locului.

Flyboard Air poate ajunge la altitudini de 3.000 de metri şi poate atinge o viteză maximă de 150 Km/h. Zapata spune, însă, că nu oricine poate controla hoverboard-ul, fiind necesare cel puţin 50 de ore de antrenament pe un Flyboard, un dispozitiv propulsat de jeturi de apă inventat tot de francez.

Hoverboard-ul a fost dezvoltat de Zapata şi echipa sa în patru ani.

Dispozitivul este propulsat de patru mici motoare cu reacţie alimentate cu kerosen depozitat în rucsacul ţinut de pilot în spate.

Puterea motoarelor este controlată prin intermediul unei telecomenzi, iar schimbarea de direcţie se face prin înclinarea corpului.

Deocamdată, din motive de siguranţă, Zapata zboară cu Flyboard Air doar deasupra apei şi la înălţimi care nu îi pun viaţa în pericol în cazul unei căderi.

Potrivit inventatorului, mai multe companii doresc să licenţieze produsul şi să îl introducă în producţia de serie.

Sursa: Go4it.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co