Stiri

Filmul “Nomadland”, marele câştigător al galei Oscar 2021

Lungmetrajul “Nomadland” a fost marele câştigător al celei de-a 93-a gale de decernare a premiilor Oscar, desfășurate la Los Angeles. S-a impus la categoriile “cel mai bun film”, “cea mai bună regie” şi “cea mai bună actriţă în rol principal”.

Evenimentul, amanat două luni din cauza pandemiei de COVID-19, a marcat numeroase premiere, precum şi revenirea la formatul fizic al ceremoniilor strălucitoare de la Hollywood.

Cea de-a 93-a gală a premiilor decernate de Academia de film americană a marcat o desprindere de trecut, întrucât nu a inclus tradiţionalul monolog de deschidere şi secvenţele de muzică şi dans, care, de obicei, completau pauzele dintre premii.

Surprizele şi premierele s-au ținut lanț. Anthony Hopkins a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal. A devenit, asfel, cel mai vârstnic câştigător din categoriile de interpretare – graţie rolului unui octogenar care se luptă cu efectele demenţei în filmul “The Father”.

Cineasta chineză Chloe Zhao, care locuieşte de mulţi ani în Statele Unite, a câştigat premiul Oscar pentru regie cu filmul “Nomadland”. A devenit, în acest fel, prima femeie asiatică şi doar cea de-a doua femeie din istorie care obţine acest trofeu.

Protagonista filmului “Nomadland”, Frances McDormand, a câştigat cel de-al treilea Oscar din cariera sa.

Youn Yuh-jung, în vârstă de 73 de ani, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei bunici neconformiste în filmul “Minari”, o dramă despre imigraţie. Ea a devenit astfel prima actriţă din Coreea de Sud care a câştigat un premiu Oscar.

Britanicul Daniel Kaluuya, un artist de culoare, a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar în filmul “Judas and the Black Messiah”.

Filmul “Soul”a câştigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj animat, iar comedia daneză cu accente dark “Another Round” s-a impus la categoria “cel mai bun lungmetraj internaţional”.

“Promising Young Woman”, o dramă despre răzbunare inspirată de mişcarea #MeToo, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

“My Octopus Teacher” s-a impus la categoria “cel mai bun lungmetraj documentar”. Filmul “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, nominalizat la două categorii: „cel mai bun film străin” și „cel mai bun documentar” nu a câștigat niciun premiu. Rămâne însă cu performanța de a fi primul film românesc nominalizat la Oscar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co