Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Fenomen astronomic. Ploaia de meteori Orionide 2019 atinge punctul maxim

Un fenomen spectaculos poate fi observat cu ochiul liber pe cer, în noaptea de 21 spre 22 octombrie: ploaia de meteori.

Ploaia de meteori a fost numită Orionide pentru că stelele căzătoare par a veni din constelaţia Orion. Fenomenul este datorat faptului că Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei Halley.

Numărul de meteori pe oră crește iar maximul este atins în noaptea de 21 spre 22 octombrie, la ora 2.00 dimineața în țara noastră. Pasionații de astronomie pot să vadă acest fenomen cel mai bine în afara marilor orașe.

Dacă pe cer nu vor fi nori, Orionidele pot fi văzute după miezul nopţii până la răsăritul Soarelui, interval în care constelaţia Orion se află deasupra orizontului.
În medie, sunt cam 25 de stele căzătoare pe oră, dar acest număr variază. Depinde de traiectoria planetei noastre și de bogăția norului de particule.

Pe lângă calitatea de a fi spectaculoase, stelele căzătoare mai au un plus: se văd numai cu ochiul liber! Nu este nevoie de instrumente astronomice pentrui a fi observate. În plus, cu cât locul de unde observaţi este mai întunecat, cu atât veţi vedea mai mulţi meteori.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co