Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Facultatea de Medicină produce şomeri de lux

Spitalele din toata ţara funcționează cu un mare deficit de medici dar Ministerul Sănătăţii a scos la concurs mai puţine locuri pentru examenul de rezidenţiat decât numărul canidaţilor. Cine nu va ocupa un loc, va deveni şomer de lux în care statul a investit pentru școlarizare peste 80 de mii de lei.

5.055 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină vor concura pe aproximativ 3.500 de locuri. Asta înseamnă că în jur de 1.500 de tineri nu vor avea unde să îşi finalizeze educaţia, prin rezidenţiat. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Ioanel Sinescu, spune că tot programul de rezidenţiat ar trebui reformat.

Lipsa rezidenţilor va adânci şi mai mult criza personalului medical. În ţara noastră, situaţia este dramatică!

În timp ce la nivel european lucrează în medie 3,3 medici la o mie de locuitori, în România, media este de 2,5 doctori. Cea mai gravă situaţie este în Ialomiţa şi Giurgiu, unde avem un singur medic la o mie de locuitori.

Examenul de rezidenţiat va avea loc pe 19 noiembrie în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara.

Candidaţii vor avea la dispoziţie patru ore pentru a răspunde la 200 de întrebări.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co