Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Criză nutrițională globală

Oamenii de știință au declarat că problemele nutriționale ”înfrânează dezvoltarea umană în ansamblul său” și au făcut un apel prin care au cerut o modificare considerabilă a reacției pe care societatea globală o are față de această amenințare la adresa sănătății mondiale.

În acest raport se subliniază faptul că în ciuda faptului că rata malnutriției la nivel global a scăzut, această tendință nu este îndeajuns de rapidă pentru a atinge țelul stabilit la nivel internațional în cadrul programului SDG, al cărui scop este eradicarea tuturor formelor de malnutriție până în anul 2030.

Peste 155 de milioane de copii sub cinci ani sunt subdezvoltați, având o talie mai mică decât cea normală pentru vârsta lor din cauza privării de alimente, iar 52 de milioane au o greutate mai mică în comparație cu cea normală pentru talia lor.

La polul opus, supraalimentația afectează în mod sever persoanele de toate vârstele din lumea întreagă. Conform raportului, două miliarde de persoane dintre cele circa șapte miliarde din lume sunt în prezent supraponderale sau obeze.

De asemenea, la nivel global, cel puțin 41 de milioane de copii cu vârste de sub cinci ani sunt supraponderali; numai în Africa circa 10 milioane de copii sunt în prezent clasificați drept supraponderali.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co