Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Explozia cazurilor de coronavirus. Restricții pentru români la intrarea în Austria

Măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri. Excepţie vor face şi cei ce prezintă un certificat în limba engleză sau germană de testare negativă recentă la COVID-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Precizările sunt transmise în contextul deciziilor autorităţilor austriece de a impune restricţii la intrarea pe teritoriul Austriei pentru cetăţenii din România, Bulgaria și Republica Moldova.

Comunicat MAE

“Această măsură trebuie să afecteze cât mai puţin contactele directe dintre cele două state, mediul de afaceri şi turismul, ţinând cont şi de proximitatea geografică, dinamica relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic, precum şi de faptul că Austria reprezintă un stat important de tranzit pentru cetăţenii şi transportatorii români”.

Partea română a evidenţiat, de asemenea, că Austria este în prezent pe lista statelor exceptate de la măsura de carantină. Este totodată, una dintre destinaţiile pentru care a fost permisă reluarea zborurilor.

Începând de joi, toţi cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie Austria vor putea intra în această ţară doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecţia cu COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, anterior intrării în Austria.

În caz contrar, vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. Exista, de asemenea, posibilitatea ca românii să fie testați la intrarea în Austria, iar dacă testul este negativ nu necesară măsura autoizolării.

Măsura anunţată de partea austriacă și are caracter temporar. Va fi aceasta revizuită în funcţie de evoluţiile epidemiologice.

România a înregistrat, miercuri, cel mai mare număr de înfectări cu noul coronavirus din Uniunea Europeană, 555 de noi cazuri.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co