Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Clădirea Parlamentului de la Belgrad, sub asediul protestatarilor

Ciocniri violente, marți noapte, la Belgrad între forţele de ordine şi un grup de manifestanţi care protestau împotriva reintroducerii restricţiilor legate de noul coronavirus. 23 de persoane au fost arestate şi 43 de ofiţeri au fost răniţi în cursul manifestațiilor care s-au calmat abia spre dimineaţă.

Ciocnirile au avut loc după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat noi interdicţii de circulaţie în weekend, pe motivul deteriorării situaţiei epidemiologice.
Câteva mii de manifestanţi s-au adunat în faţa Parlamentului şi au blocat traficul, dar nu au avut loc incidente până când câțiva protestatari au forţat cordonul poliţiei şi au intrat în clădire.
100 de persoane au continuat să avanseze spre instituție dar au fost dispersați în cele din urmă cu gaze lacrimogene de forțele de ordine.

La rândul lor, unii manifestanţi au distrus coşuri de gunoi din beton şi au aruncat cu bucăţi din acestea înspre oamenii legii.

Fumul toxic care a învăluit întregul platou din faţa parlamentului, precum şi parcul şi străzile din vecinătate i-au determinat pe mulţi dintre manifestanţi să-şi smulgă de pe faţă măştile de protecţie anticoronavirus.

Mai multe jafuri şi acte de vandalism s-pau produs pe fondul acestei situații.

Pe lângă zecile de arestări şi de ofiţeri răniţi, mai multe maşini de poliţie au fost incendiate şi distruse.
Protestatarii au scandat între altele “Demisia” şi “Stop Vucic”.

Criticii preşedintelui îi reproşează şefului statului că a ridicat în mod accelerat măsurile iniţiale de izolare pentru a putea fi organizate alegerile de la 21 iunie, câştigate de partidul aflat la putere.
Țara balcanică înregistrează o creştere a numărului de cazuri, de la aproximativ 50 de contaminări zilnic cu o lună în urmă la 300-350 în prezent. 13 persoane au murit, marți, în Serbia din cauza COVID-19, cel mai ridicat bilanţ cotidian de până în prezent.
Aproximativ 3.000 de cazuri active sunt raportate în prezent şi 110 pacienţi în stare critică. Numărul total de decese înregistrate din cauza COVID-19, în această ţară cu aproape 7 milioane de locuitori, este de 330.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co